10 de febr. 2012

El Viatge Tranquil: Beaucaire (Camarga) 1ª Etapa


Iniciem el nostre viatge de més de 4000 km de navegació fluvial.
Recollim la nostra embarcació a la base (port) de Beaucaire on rebrem l'instrucció necessària per tripular la nostra nau.


Beaucaire.
Situada en un lloc gelosament guardat dins del triangle d'or (Avinyó, Arles, Nimes) i travessada pel Roine i el canal del Roine a Sète, Beaucaire "Terre d'Argence" proclama amb orgull la seva doble fidelitat: a la Camarga i les seves immenses planes que corren cap al mar, al sud, i a la Provença, al peu dels Alpilles i del Lubéron, a l'oest
A la cruïlla dels camins de Provença i Camarga, bella i salvatge, es troba Beaucarie Terre d'Argence. Qualsevol que s'apropi a aquesta filla pròdiga del vent i del sol, es veurà atret irresistiblement entre els seus braços roinians. El viatger embriagat, descobreix llavors els paisatges i els homes tantes vegades commemorats pels poetes i els pintors.
De Beaucaire, encastada al cor de la Terre d'Argence,
la Història s'ha quedat amb tres edats d'or. Primer, la de l'antiga Ugernum, quan la ciutat era una etapa important en la via Domitia que comunicava Itàlia amb les províncies espanyoles de l'imperi romà.Després, la de l'edat mitjana, quan en 1067 Ugernum esdevé Belcaire (Bella pedra) i veu com s'erigeix ​​en el seu turó que domina el Roine una poderosa fortalessa.Per últim, la dels segles XVII i XVIII, amb l'apogeu de la Fira de la Magdalena, la major concentració de comerciants del país. Acull il·lustres visitants i genera en vuit dies més beneficis que el port de Marsella durant tot un any. I aquesta extraordinària prosperitat va a originar la construcció d'hotels i altres prestigiós monuments que converteixen Beaucaire en un dels emblemes de les ciutats d'Art i Història.

Aquesta etapa serà de les més curtes que anem a navegar ja que la propera base (port) que trobarem St Gilles està a només 2 hores de navegació.


Oficina Turisme Beaucaire
 El Viatge Tranquil
+ informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada