20 de febr. 2012

El Viatge Tranquil: Port Cassafières (Camarga) 3ª Etapa


Partim de St Gilles ens acompanya un paisatge de petites llacunes en les quals no és difícil observar flamencs, arrossars i pastures en què és habitual trobar cavalls i bous de la Camarga pasturant.
Després d'unes 3 h de navegació es comencen a albirar les muralles d'Aigües Mortes
AIGÜES MORTES
Parem en aquesta famosa ciutat Medieval i fortificada, amb moltes botigues d'artesania, i galeries d'art al seu interior. Aigües Mortes, la ciutat de les "aigües mortes" va ser fundada pel rei francès de les croades, Louis IX i fortificada pel seu fill, Philippe li Gras, i el seu nét, Philippe li Loyal. Avui, el port d'Aigües Mortes esta dessecat. Les seves salines "Salins-du-Midi" produeixen la meitat de la sal de França. -
Visita les seves muralles i la torre (Tour de Constance). Podem fer visites guiades, llogar canoes, visites a les granges de toros de la Camarga i excursions a cavall i també la pots descobrir al teu aire ..
Has d'amarrar al port just sota les muralles. Cal pagar una petita taxa per amarrar i disposar d'aigua i electricitat. A la part est del port també tens aigua i electricitat - però es a prop de la carretera, al costat oest no té electricitat ni aigua per als vaixells dels turistes, Només pels vaixells que amarren per un llarg període.

Després de fer nit a Aigues Mortes continuem la nostra navegació per la Camarga, petita parada a Carnon
CARNON
El port es situa al voltant de la marina on s'organitza la vida. Amb 7 km de platges de sorra fina a les que podem arribar caminant o amb bicicleta.

Després d'un relaxant bany seguim la nostra navegació en paral•lel al mar Mediterrani fins Palavas-les-Flot
PALAVAS-les-FLOT
Port modern amb tots els equipaments. Estació balneària en la qual podrem visitar La Redoute de Ballestras (segle XVIII), el museu del tren, L'església Sant Pere, la catedral de Maguelone, el Far del Mediterrani - un antic dipòsit d'aigua transformada en centre cultural, amb un restaurant panoràmic que ofereix una vista fantàstica de 360 ° sobre el mar i els estanys.
S'amarra al port fluvial Paul Riquet, cal pagar una taxa per l'amarratge.

A només 30 minuts de Palavas es troba la Abbaye de Maguelone.

ABBAYE de MAGUELONE
Magnífiques platges, pot anar caminant o amb un petit tren local.
No deixis de visitar L'abadia, és un dels més antics centres del catolicisme de la regió té un vincle directe amb els papes d'Avinyó.
Es pot amarrar al sud, prop de la passarel•la

Seguim navegant en aquest meravellós canal envoltats de llacunes i amb la línia de mar a la nostra esquerra per arribar a Frontignan.

FRONTIGNAN
Aquesta ciutat té una arquitectura de l'època en la qual els rics exportadors de vi vivien aquí a prop de Sète i del seu port marítim. Arquitectura típica amb balcons de forja i façanes en pedres treballades.
No deixis de visitar Els cellers BALTA per degustar el famós Muscat de Frontignan.
Pots amarrar als dos costats del canal mentre esperes les hores d'obertura del pont. No és molt recomanable fer nit pel soroll ocasionat pel tràfic de trens TGV, però és un bon lloc per menjar o per fer compres.
SÈTE
Sète és una ciutat mediterrània molt bonica, pàtria de Georges Brassens. Entre el llac i el mar, el seu port marítim és un punt neuràlgic de la fortalesa deixant poc espai al port fluvial. Els horaris d'obertura dels ponts, els vents importants i les places limitades fan que no sigui fàcil amarrar a la ciutat. Per visitar Sète i aprofitar plenament els seus encants i els seus canals, és aconsellable amarrar a Frontignan i des d'allà agafar un taxi, autobús, o tren.

Després de les nostres visites a Frontignan i Sète entrem a l'espectacular llacuna del Etang de Thau en la qual donada la seva amplitud tindrem la sensació que naveguem pel mar, (En dies de forts vents les embarcacions turístiques tenen prohibit navegar per la llacuna per la qual cosa és convenient abans d'endinsar-hi posar-se en contacte amb capitania). Farem la nostra primera parada a la llacuna a Mèze.
MÈZE - Etang De Thau
És un típic port mediterrani de pescadors,  molt agradable. Hi ha una bonica platja a 200 m del port amb un bar / cerveseria L'aigua de la llacuna està més calent que el mar si vols banyar-te
Cal amarrar darrere del port a l'interior. El personal de la capitaneria és molt servicial, hi ha serveis i dutxes. Amarrar pot costar fins a 40 € per nit. L'oficina del port es troba al moll Baptiste Guitard.

Seguim navegant per la llacuna entre vivers d'ostres i musclos per arribar a la bonica població de Marseillan.
MARSEILLAN
És una bonica població de pescadors, amb unes vistes magnífiques de la llacuna.Es una vella ciutat amb carrers molt estrets, com un laberint. Va ser una ciutat fortificada, una mica com Aigues Mortes, i la majoria de les cases estan construïdes amb les pedres de les antigues muralles. Al port trobarem tot tipus de terrasses en què podem degustar les especialitats del lloc.
El famós vi aperitiu (Vemut) "Noilly Prat" s'elabora al celler situat al mateix port a 2 minuts caminant des del vaixell. El celler ofereix un visita molt interessant i degustacions
Noilly Prat és un vermut sec, que s'elabora fa gairebé 200 anys. El 1813, és Joseph Noilly que va tenir la idea per primera vegada, i és el seu fill i el seu gendre, Claudius Prat que creen la famosa empresa en 1855. El vermut s'elabora a partir de vi blanc, que ha envellit en uns tonells exposats al sol i al vent durant 12 mesos i en infusió amb una barreja secreta de 20 herbes i espècies durant 3 setmanes. Gustave Eiffel (de la tour Eiffel) va ser l'encarregat de concebre una escala per a l'empresa i les inicials que ha integrat a l'escala, aquesta escala més tard va ser el famós logo de Noilly Prat. Encara avui, és un dels més famosos vermuts del món.
Cal amarrar al costat dret del port. Has d'anar a la capitaneria i abonar la taxa per passar la nit és de més o menys 30 € depenent de la talla del vaixell-Pots amarrar un parell d'hores sense pagar durant el dia.

Després de passar una estupenda nit en Marseillan prosseguim la nostra navegació ja sortint de la llacuna i entrant de nou al canal el nostre proper objectiu Agde.

AGDE
Antiga ciutat construïda en pedres volcàniques negres. Passejar pels vells barris et farà viatjar en el temps ...
Originàriament va ser un port Fenici, després va passar a mans dels grecs i els romans. Agde és una de les ciutats més antigues de França .... Marco Polo la va batejar com "la perla negra" de la mediterrània
Podem amarrar passant la "Bassin Rond" (Resclosa rodona d'Agde). L'amarratge és públic i està gestionada per VNF

Després de visitar Agde a poca distància de navegació podem fer una parada en un parc d'atraccions situat al costat del canal que disposa de moll per poder amarrar el nostre vaixell i passar una bona estona.

I ja acabant la nostra etapa i després de 6 dies fantàstics de navegació arribem a Port Cassafières últim port (base) de la Camarga he inici del Canal du Midi.


Serie "El Viatge Tranquil"
Informació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada