16 de març 2012

El Viatge Tranquil: Narbonne (Canal de la Robine) 4ª Etapa


Iniciem la 4 ª etapa del nostre viatge. Partim de Port Cassafières inici del Canal du Midi o Canal dels dos Mars (uneix el Mediterrani amb l'Atlàntic) per portar-nos a Narbonne (Canal de la Robine) després de 64 km de navegació.

El nostre primer objectiu serà la ciutat de Beziers.
Beziers
És la segona ciutat en importància que trobem al Canal du Midi. En aquesta antiga ciutat romana molt relacionada amb la història dels Càtars podrem visitar La catedral Saint-Nazaire del segle XIV, L'escenari dels poetes, de l'any 1867: un gran parc d'estil anglès. El museu de Beaux-Arts, ubicat als palauets Fabregat i Fayet creat el 1859.
Beziers alberga el CIRDOC, una institució cultural i d'investigació encarregada de salvaguardar, promocionar i difondre la llengua i la cultura occitana.
Beziers també és famosa pels seus vins i el Rugbi.
Podrem amarrar al port on disposarem de preses de llum i aigua.

Sortint de Beziers ens trobarem les rescloses de Fonserannes, una obra d'enginyeria que salva un desnivell de 21,5 mts. Amb 8 basses i 9 portes. Un cop passada aquesta escala per a vaixells prenem rumb a Colombiers petit port on passarem la nit.
Partim de Colombiers per trobar-nos amb un curiós túnel per vaixells al Túnel de Malpas creat en 1679 i amb una longitud de 165 mts.
Arribem al bonic poble de Capestang en el qual podrem visitar La Col·legiata Saint Etienne exemple del gòtic meridional del segle XIV i el Castell del segle XV.
Sortint de Capestang ens sortirem del Canal du Midi per entrar al Canal de la Robine que no durà a Sallèles d'Aude petita població on podrem passar la nit.

Seguim el nostre itinerari per finalitzar aquesta etapa i arribem a la ciutat de Narbona.
Narbonne
Narbonne va ser la primera fortalesa colonial romana fora de la península italiana .. Avui, és una gran ciutat animada oferint nombrosos serveis - compres, espectacles, museus, restaurants. La catedral gòtica, amb les seves boniques vidrieres i els seus tapissos de Aubusson domina el centre històric d'aquesta fortalesa medieval restaurada. El Horreum, que és un laberint subterrani de graners de l'època romana, val la pena també explorar el mercat cobert del segle XIX, un dels mercats més bonics de França.
Visiteu la Cathédrale St Just, el palau de l'arquebisbe, El Horreum, Via Domitiay altre monuments romans. El pont dels Mercants a la rue Jean Jaurès va ser un dels llocs més importants per accedir a la fortalesa en l'època romana. Avui només una arc recorda que a l'origen hauria hagut 7 arcades que passaven per sobre de l'Aude.


Es pot amarrar a la base de Le Boat en la qual trobarem tots els serveis, o al centre de la ciutat al moll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada